ofredad.blogg.se

Jag är ett skolboksexempel av ett barn uppvuxet i en dysfunktionell familj präglad av alkoholmissbruk. Trots att mitt enda mål i livet var att inte gifta mig med en man som påminde om min pappa, var det precis vad jag gjorde. Psykisk misshandel, hot och utpressning blandades med gömda spritflaskor, rattfylleri och lögner i mitt eget äktenskap. Hösten 2013, efter att min make sagt att han skulle döda mig, bestämde jag mig slutligen för att lämna honom. Jag trodde att skilsmässan var min nyckel till frihet, men jag har insett att kampen är betydligt längre än så…

Blåskontroller...

Publicerad 2021-09-20 15:35:15 i Allmänt,

Senare på fredagseftermiddagen ringde handläggaren på soc upp mig igen. Hon hade nu pratat med T och han lät ju så uppriktig i sin önskan att få hjälp, så kanske kunde barnen vara där ändå. Det var helt enkelt upp till mig att bedöma. I princip vad hon sagt i förra samtalet fast utan förtäckta hot. Han hade också berättat att han nu fått Atarax som hjälp.

-        Men den har han ju haft i flera år! Och den använder han snarare som en ursäkt, när jag frågar om han druckit brukar han skylla på att han ”bara” tagit Atarax.

-        Jaha. Nej han sa ju inte uttryckligen att det var en nyinsatt medicin. ”Nej, och om han tidigare druckit med Atarax, vad talar för att han inte skulle göra det nu då?” undrade jag men lyckades inte formulera det. Så vi la på och jag var om möjligt ännu mer förvirrad.

Jag funderade på hur jag skulle göra och kom på att om han blåste i alkomätaren i sin firmabil varje kväll (med ett vittne så han inte kunde fuska) så skulle jag kunna lita på att han håller sig nykter.  Jag skrev detta i ett mail till honom på fredag kväll. Fick flera mail i rask takt från honom.

 21:48

Klockan 18 är det som gäller enligt Dina önskemål annars tar vid det via skolan enligt avtal 

 Jag har pratat med socialtjänsten och framfört alla fel som du gör med barnen 

 

21:54

Jag vill att du slutar att träffa pojkvänner hela tiden som barnen blir förvirrade av och som ger mig ångest.  Sist var det dalmasen som du hade med på överlämning jättekonstigt. Barnen blir ju kluvna när du har nya pojkvänner hela tiden. Vi tog också upp din tid i tv radio och tidningar.  Lina förstod att det va jobbigt. 

Så kom du inte och prata massa mer skit

Jag har också nämnt  för dem att du påpekat att du sagt att jag inte kan sköta barnens hygien. Barnens farmor undrar vad du är ute efter där.?

Handläggaren förstod också att jag inte kan titta på Stora när hon står i duschen. 

 Du ska också sluta träffa pojkvänner hela tiden innan  du fått ordning på dig.

Tydligen hade du slagit I huvet I en paddling enligt uppgift.  Fokusera på barnen istället för dig själv 

 

21:56

Du är  välkommen in när du visar att du är samarbetsvillig och trevlig. 

 I morgon bitti ska jag åka och fiska öring uppe i Dalarna med firmabilen (alkolås)

 

Nästa dag 15:24

Jag kommer aldrig sätta min fot vare sig på din gata din tomt eller i ditt hus någonsin mer. Det behöver du inte tänka på. Jag har pratat med dem för övrigt hur dåligt du sköter barnen utan endast tänker på dig själv i första rum. Det skapar min främsta ångest .

 Skulle det vara ett jobb relaterat ärende på din gata kommer jag be mitt kontor skicka någon annan

Du är ute efter att trycka ner mig ännu mer än vad du redan gjort. 

 Jag tog tog upp ett färskt exempel  där du uttryckligen sagt att jag inte kan sköta barnens hygien . Jag tog också upp saker som hänt för längesen och som gjort Nathalie orolig att sova själv.  Det började med ditt ex som ville döda mig.

Hur har du tänkt lösa det med att jag ska blåsa varje kväll kl 20?

Ska jag jag gå ut i min bil och filma och skicka till dig då eller?

Hur gjorde ni när ni drack inför barnen förut? Alltså i din familj?

 Jag tycker du är obehaglig och det sa jag till handläggaren också. Jag beskrev det som att jag vet inte vart jag har dig.

 

Att jag sagt att han inte kan sköta barnens hygien var när han vägrade göra lusbehandling på dem trots att jag upplyst honom om att de hade löss (jag behandlade såklart direkt, men sen ska den upprepas efter en vecka och då var de hos honom). Han gjorde dte inte "för att han inte hade en luskam" (!!!) så resultatet blev att barnen kom tillbaka till mig fulla med löss igen, bara att börja om! Stå och stirra på någon i duschen har jag aldrig bett om! Typiskt sätt att flytta fokus.

För att göra en oändligt lång historia kort så gick han på söndagskvällen till sist med på att blåsa i sin firmabil kl 20 varje kväll. Med tanke på det som hänt borde det väl vara den enklaste sak i världen att gå med på?! Men nej då, hela helgen skulle han hålla på och tjafsa. Han kom också in på att vi byter på söndag kvällar för att jag begärt det, och att vi borde göra som det står i vårt skriftliga avtal och byta måndagar via skolan. Att vi bytte till söndagar var för att ALLA inblandade, han, jag och barnen tyckte det var bättre, men det har han tydligen glömt. Därför skrev jag ok, de kommer till dig på måndag efter skolan så ses vi kl 20 så du får blåsa. Och då fick jag skit för det. Att JAG plötsligt ändrade tillbaka till måndagar. Ska man skratta eller gråta?!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela