ofredad.blogg.se

Jag är ett skolboksexempel av ett barn uppvuxet i en dysfunktionell familj präglad av alkoholmissbruk. Trots att mitt enda mål i livet var att inte gifta mig med en man som påminde om min pappa, var det precis vad jag gjorde. Psykisk misshandel, hot och utpressning blandades med gömda spritflaskor, rattfylleri och lögner i mitt eget äktenskap. Hösten 2013, efter att min make sagt att han skulle döda mig, bestämde jag mig slutligen för att lämna honom. Jag trodde att skilsmässan var min nyckel till frihet, men jag har insett att kampen är betydligt längre än så…

En alldeles ovanligt lugn helg

Publicerad 2015-10-11 21:13:03 i Allmänt,

Idag loggade jag in på mailen för första gången på flera dagar, och jag möttes av...alldeles normala vanliga mail!
Jag bestämde mig till och med för att svara på hans mail, också i vänlig ton. Bara berätta lite om vår vecka, att tjejerna mår bra inför överlämning imorgon osv. Inte för att jag för en sekund tror på att hans goda humör kommer hålla i sig. Men för att ändå visa att det är en sådan kontakt jag hoppas att vi någon gång i framtiden kommer kunna upprätthålla. Även om det just nu bara är ett tillfälligt gästspel. Förlåt om jag låter pessimistisk. Det är jag inte. Jag är bara realistisk. 
 
En komplicerande faktor i detta med mailterrorn är ju att jag missar andra viktiga mail. Jag har skaffat en annan mailadress också, som han inte har kännedom om. Så tanken är att jag ska använda den till allt utom T. Mu har jag varit lite lat med att börja använda min nya mail. Men jag kan ju inte heller använda den i vissa sammanhang, t.ex i maillistor angående barnen där även T finns med. Då skulle han ju få kännedom om min nya mail, och så skulle det vara helt ogjort... Det går ju att skicka mail till listor så att man inte ser varandras mailadresser, men de flesta skickar fortfarande öppet. Detta gjorde att jag helt missade ett mail i veckan om att Storas ena fritidsaktivitet var inställd. Nu var det fler än jag som missade det, eftersom mailet skickades samma dag (de räknar tydligen iskallt med att alla har en smart-phone med mailapp så att nya mail plingar till med en gång. De räknar inte med att man pga en galen exmake varit tvungen att avinstallera appen för att få vara ifred åtminstone på jobbet).
 
En annan sådan sak är telefonsamtal från läkare, som blockas eftersom jag har dolt nummer blockat på min telefon för det mesta.
 
Men nu ska jag inte klaga, det har varit en skön vecka, och äntligen börjar jag komma lite i ordning i nya lägenheten. Och jag älskar den!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela