ofredad.blogg.se

Jag är ett skolboksexempel av ett barn uppvuxet i en dysfunktionell familj präglad av alkoholmissbruk. Trots att mitt enda mål i livet var att inte gifta mig med en man som påminde om min pappa, var det precis vad jag gjorde. Psykisk misshandel, hot och utpressning blandades med gömda spritflaskor, rattfylleri och lögner i mitt eget äktenskap. Hösten 2013, efter att min make sagt att han skulle döda mig, bestämde jag mig slutligen för att lämna honom. Jag trodde att skilsmässan var min nyckel till frihet, men jag har insett att kampen är betydligt längre än så…

En alldeles ovanligt lugn helg

Publicerad 2015-10-11 21:13:03 i Allmänt,

Idag loggade jag in på mailen för första gången på flera dagar, och jag möttes av...alldeles normala vanliga mail!
Jag bestämde mig till och med för att svara på hans mail, också i vänlig ton. Bara berätta lite om vår vecka, att tjejerna mår bra inför överlämning imorgon osv. Inte för att jag för en sekund tror på att hans goda humör kommer hålla i sig. Men för att ändå visa att det är en sådan kontakt jag hoppas att vi någon gång i framtiden kommer kunna upprätthålla. Även om det just nu bara är ett tillfälligt gästspel. Förlåt om jag låter pessimistisk. Det är jag inte. Jag är bara realistisk. 
 
En komplicerande faktor i detta med mailterrorn är ju att jag missar andra viktiga mail. Jag har skaffat en annan mailadress också, som han inte har kännedom om. Så tanken är att jag ska använda den till allt utom T. Mu har jag varit lite lat med att börja använda min nya mail. Men jag kan ju inte heller använda den i vissa sammanhang, t.ex i maillistor angående barnen där även T finns med. Då skulle han ju få kännedom om min nya mail, och så skulle det vara helt ogjort... Det går ju att skicka mail till listor så att man inte ser varandras mailadresser, men de flesta skickar fortfarande öppet. Detta gjorde att jag helt missade ett mail i veckan om att Storas ena fritidsaktivitet var inställd. Nu var det fler än jag som missade det, eftersom mailet skickades samma dag (de räknar tydligen iskallt med att alla har en smart-phone med mailapp så att nya mail plingar till med en gång. De räknar inte med att man pga en galen exmake varit tvungen att avinstallera appen för att få vara ifred åtminstone på jobbet).
 
En annan sådan sak är telefonsamtal från läkare, som blockas eftersom jag har dolt nummer blockat på min telefon för det mesta.
 
Men nu ska jag inte klaga, det har varit en skön vecka, och äntligen börjar jag komma lite i ordning i nya lägenheten. Och jag älskar den!

Ett mail från hans skruvade verklighet

Publicerad 2015-10-07 22:13:08 i Allmänt,

När jag kom hem från min underbara helg i söndags så väntade 8 mail från T på mig. En ganska normal helg med andra ord. Fast han brukar vara lite mindre frekvent i sitt mailande när han har barnen. Det mail jag slumpmässigt valde löd:
 
Du är  säkert ute och roar dig med H. 
Stora har skvallrat ,kul för dig 
 Min  kurator undrar om du har en kris. 
 Vem är den där H ?
Stora blev jätterädd  ikväll igen.   Tänd utebelysning sa hon på baksidan. .
 Hon tror att S ska komma .
Jag ber å barnens bästa sluta träffa nån ny 
Du är väl inne på 5 ?
Jag har en text fil som berättar om Dina alla ligg.  .Sen finns det bilder med dig o ett av dina ex etc 😂
 Så E,
 Vad vill du?
 Lappa ihop  äktenskapet?
 
Ska jag skratta eller gråta?! Det innehåller så mycket sakfel och lögner att det blir löjligt. Jag har dejtat 2 killar efter skilsmässan, förra hösten S och nu i somras H. De andra tre har jag ingen aning om vem det är, synd, hade jag känt till dem hade jag kanske kunnat bygga på något där, eftersom relationen med H tagit slut. Och vaddå "Stora har skvallrat"?! JAG berättade ju om H i ett mail just för att han inte skulle få höra det från barnen. Och jasså minsann hans kurator tror att jag har en kris. Det är lustigt hur alla hans kontakter, psykologer, läkare, frivårdkontakter alltid tycker att allt är mitt fel (läs "Han ljuger"). Och håller han på och jagar upp barnen och skrämmer dem om S? För de själva var då inte rädda för S, tvärtom, trots att de inte ens talade samma språk tog de genast in honom i sin inre sfär. Och jasså, finns det en fil som berättar om alla mina ligg? Eftersom jag inte skrivit någon sådan måste det vara en spågumma som läst i stjärnorna vem jag varit med... Och jaha, bilder på mig och min pojkvän för 17 år sedan. Och så avsluta mailet med att vi ska lappa ihop äktenskapet?!!! Hur kan ens han i sin förvirrade verklighet tro att det finns någon som helst chans att jag skulle återvända? Att han skulle kunna hota sig till att vi ska "lappa ihop äktenskapet"? Fast det är klart, i bra många år fungerade det utmärkt att få mig dit han ville genom hot, både förtäckta och direkta hot. Så varför ändra ett vinnande koncept?

Jag drömde alla misshandlade kvinnors dröm....

Publicerad 2015-10-04 20:36:35 i Allmänt,

Jag har haft en helt underbar helg! Jag har varit på paddlingsläger i Hälsingland. Men lite konstigt var det att äta lunch i Ljusdal där jag varit med T så många gånger. Sista gången vi var där blev det ett himla bråk för att jag försökte hindra honom att gå på systemet. Men förutom det har jag bara bra minnen därifrån, helt vanliga trevliga familjeutflykter, soliga, härliga sommardagar. Och då kom den där känslan igen som varit så frånvarande sedan kraschen, nämligen saknaden av honom. Jag slog snabbt undan de tankarna och ägnade mig helhjärtat åt det jag var där för nu, att paddla- Men tydligen bet sig ändå känslan fast, för ca 12 timmar senare, när jag låg i min säng på ett helt nytt vandrarhem och sov, då trädde han in i mina drömmar.
 
Vi var på picknick, och lika tydligt som jag kunde se skiftningarna när han tappade kontrollen i raseri, kunde jag nu se skiftningen åt andra hållet. Som i ett trollslag var han den han var när han förförde mig. Charmig, glad, kärleksfull, uppmärksam. Och i drömmen blev jag jättearg på honom.
Det är för sent nu! Varför har du inte ändrat tillbaka dig tidigare om du kunde?!
- Jag har försökt, men det är först nu allt fallit på plats. Snälla ge mig en chans!
- Nej, det är för sent!! skrek/ grät jag men kunde känna hur jag började vekna, de där varma kärlekskänslorna från början av vårt förhållande vaknade till liv igen. Då vaknade jag alldeles kallsvettig.
 
Och som vanligt när man drömt något som man blivit djupt berörd av dröjde sig känslan kvar in på dagen. Och alla ni andra som också är i/har lämnat en destruktiv relation förstår nog hur bitterljuv denna dröm var, på ett sätt man inte kan förstå om man inte själv varit där. För jag tror att ALLA kvinnor i destruktiva relationer går igenom den fasen (önska att han kommer tillbaka som han var i början) och det är en lång slitsam process att tvingas ge upp det hoppet och inse att det är just en overklig dröm som aldrig kommer inträffa...Och så att drömma att det blir precis så som man önskat men gett upp hoppet om, och så vakna och kastas tillbaka den barska verkligheten av att så var det inte alls.
 
Men om man ska se något positivt med drömmen så var det att jag fick utlopp för mina känslor, jag fick skälla ut T precis så som jag skulle vilja göra... Men annars en underbar helg!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela